Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kaichou wa maid sama manga

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio naszło mnie na ponowne obejrzenie starych dobrych tytułów z kategorii romans/komedia.

Przypomniałam sobie, że wychodzi tego manga, do której zabieram się od powstania anime, ale jakoś nigdy do tego nie przysiadłam. Wiem, że w Polsce mange wydaje jpf, ale nie mam zamiaru jej kupować, tym bardziej z tego wydawnictwa. Czy jest możliwość przeczytania jej gdzieś w necie po polsku? Dodatkowo, czy ona nadal wychodzi, jak i co jaki okres czasu ( jeśli chodzi o ang chapy).

Opublikowano

Ostatnio naszło mnie na ponowne obejrzenie starych dobrych tytułów z kategorii romans/komedia.

Przypomniałam sobie, że wychodzi tego manga, do której zabieram się od powstania anime, ale jakoś nigdy do tego nie przysiadłam. Wiem, że w Polsce mange wydaje jpf, ale nie mam zamiaru jej kupować, tym bardziej z tego wydawnictwa. Czy jest możliwość przeczytania jej gdzieś w necie po polsku? Dodatkowo, czy ona nadal wychodzi, jak i co jaki okres czasu ( jeśli chodzi o ang chapy).

Jeśli manga jest licencjonowana w Polsce, to wszystkie strony, które mają skany po polsku MUSZĄ je usunąć. Więc raczej nie znajdziesz chapterów po polsku. Wedlug mala manga ta zakończyła się w 2013 roku. Polecam jednak kupić tomiki jeśli posiadasz pieniądze, wrażenia z czytania są zupełnie inne, przynajmniej w moim odczuciu.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Pytanie o możliwość piracenia?  :rolleyes: Manga już została wydana i liczy 18 tomów. - Nawet angielskie grupy skończyły ten projekt., więc znajdziesz. 

Jeśli manga jest licencjonowana w Polsce, to wszystkie strony, które mają skany po polsku MUSZĄ je usunąć.

Mówisz półprawdę. Muszą usunąć materiał licencjonowany materiał, czyli taki który został już wydany. ;)

Opublikowano

Pytanie o możliwość piracenia?  :rolleyes: Manga już została wydana i liczy 18 tomów. - Nawet angielskie grupy skończyły ten projekt., więc znajdziesz. 

Mówisz półprawdę. Muszą usunąć materiał licencjonowany materiał, czyli taki który został już wydany. ;)

ALe wiadomo ze wydane zostaną wszystkie tomy, raczej strony usuwają wszystkie chaptery

XrgAYyk.png

Opublikowano

ALe wiadomo ze wydane zostaną wszystkie tomy, raczej strony usuwają wszystkie chaptery

Teraz mówisz o umownej części, która jest nie zawsze respektowana. - Patrz rozdziały bleacha i naruto. W dodatku nie wiadomo, czy zostaną wydane wszystkie, bo wydawnictwo może upaść. - Potwierdzone przypadki.

Opublikowano

Teraz mówisz o umownej części, która jest nie zawsze respektowana. - Patrz rozdziały bleacha i naruto. W dodatku nie wiadomo, czy zostaną wydane wszystkie, bo wydawnictwo może upaść. - Potwierdzone przypadki.

Wątpie, żeby jpf upadł. Naruto i bleach po jakimś czasie też są usuwane. Masz racje, moze gdzieś na necie są skany w polskiej wersji, ale na pewno nie pierwsze chaptery, bo juz kilka tomow jpf chyba wydało.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wątpie, żeby jpf upadł. Naruto i bleach po jakimś czasie też są usuwane. Masz racje, moze gdzieś na necie są skany w polskiej wersji, ale na pewno nie pierwsze chaptery, bo juz kilka tomow jpf chyba wydało.

Są usuwane, ponieważ działają na tej zasadzie, co powiedziałem. Prawilniejsze strony od razu usuwają cały materiał i nie zamieszczają nowego. I dopóki nikt nie zrobił reupa to nie znajdziesz po polsku online/download. Są tylko angielskie onlajny. Nie wiem, jak z grupami. I co do samego upadania, mimo że rynek prosperuje, to nie możesz być pewny przyszłości... Swego czasu było Kasen Comics. "Z dnia na dzień" się posypało i nie ma wydawnictwa. Więc nie powinno się teoretyzować na ten temat. ;)

Opublikowano

Jeśli manga jest licencjonowana w Polsce, to wszystkie strony, które mają skany po polsku MUSZĄ je usunąć. Więc raczej nie znajdziesz chapterów po polsku. Wedlug mala manga ta zakończyła się w 2013 roku. Polecam jednak kupić tomiki jeśli posiadasz pieniądze, wrażenia z czytamożliwośupełnie inne, przynajmniej w moim odczuciu.

Nie chce wydawać kasy na jpf. Ich tłumaczenie zabiera ze mnie siły...

Nie o możliwość piracenia, tylko o możliwość przeczytania mangi na tych warunkach co napisałeś.

To w końcu dostane jakąś konkretną wypowiedź?

Opublikowano

Nie o możliwość piracenia, tylko o możliwość przeczytania mangi na tych warunkach co napisałeś.

Jest to piractwo. Nielegalnie będziesz próbowała posługiwać się materiałem wydanym w Twoim rodzimym kraju, jak i zagranicą. Sorry, ale ja Ci nie pomogę.

Opublikowano

Nie chce wydawać kasy na jpf. Ich tłumaczenie zabiera ze mnie siły...

Na pytanie czy manga wychodzi juz odpowiedzialem, ze nie. Na to, czy znaleźć mozna ją w internecie rowniez, twierdząc, że nie mozna (mowie o polskiej wersji). Upewnilem sie teraz sprawdzajac na manga-lib, faktycznie zniknęły wszystkie skany chapterow. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Na pytanie czy manga wychodzi juz odpowiedzialem, ze nie. Na to, czy znaleźć mozna ją w internecie rowniez, twierdząc, że nie mozna (mowie o polskiej wersji). Upewnilem sie teraz sprawdzajac na manga-lib, faktycznie zniknęły wszystkie skany chapterow. 

Dziękuje, przeczytałam już po angielsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...